Masalah vena varikos didahului dengan rasa berat pada kaki, yang mana ia berasa amat ketara pada waktu malam. Kaki akan membengkak dan ini menyebabkan rasa agak kurang selesa. Proses-proses ini adalah akibat daripada perubahan patologi dalam sistem peredaran darah, diterukkan lagi dengan faktor usia atau sesetengah jenis penyakit. Akibatnya, darah akan menjadi pekat secara beransur-ansur, dan dinding vaskular akan menjadi lebih lemah dan haus.

Terdapat pelbagai faktor yang menyumbang kepada vena varikos, seperti diet yang tidak sihat, gaya hidup tidak aktif, pakaian dan kasut yang tidak selesa. Sebagai akibatnya, peredaran darah tidak mengalir secara normal, yang boleh membawa kepada pembekuan darah yang boleh membuatkan urat tersumbat. Dalam beberapa kes, plak darah boleh membawa maut, kerana ia hanya boleh dibuang melalui pembedahan. Oleh itu, langkah-langkah pencegahan terhadap vena varikos adalah cara yang betul bagi memelihara bukan sahaja kecantikan anda, tetapi juga kesihatan anda.

Pada masa kini, menangani masalah vena labah-labah di kaki anda menjadi lebih mudah terima kasih kepada krim varikos iaitu Varikosette.

Komposisi krim

Dengan membeli produk Varikosette ini yang berasaskan kepada tumbuh-tumbuhan,  anda telah memilih cara terbaik bagi menghalang kemunculan urat labah-labah. Krim ini mempunyai kesan yang tahan lama.

Varikosette terdiri daripada komponen yang menguatkan dinding saluran darah dan tisu. Bukan sahaja peredaran darah secara setempat menjadi kembali normal, malah peredaran darah di seluruh badan juga bertambah baik. Kajian klinikal menunjukkan bukti bagi perubahan positif pada pesakit yang mempunyai tekanan darah tinggi disebabkan oleh penggunaan tetap krim yang berasaskan tumbuhan ini.

Disebabkan oleh komposisi semula jadi produk ini, ia boleh digunakan secara kombinasi dengan ubat-ubatan yang lain. Ia juga boleh digunakan bersama-sama dengan ubat  lain terhadap vena varikos.

Ia terdiri daripada bahan-bahan semula jadi sahaja!

  • Ekstrak Ginkgo Biloba dan daun Witch hazel. Gabungan ini menyumbang kepada penyempitan semula jadi saluran darah dan bertujuan untuk meningkatkan rintangan vena.
  • Flavonoid (troxerutin), digunakan dalam rawatan pembentukan vena. Ia menguatkan dinding vaskular dan mengembalikan struktur kulit, melegakan bengkak dan mengurangkan keradangan.
  • Minyak bunga matahari dan minyak jagung – menyuburkan dan melembutkan kulit.
  • Ekstrak biji “horse chestnut” mempunyai kesan regenerasi, mempercepatkan penyembuhan lebam dan luka. Menghilangkan ketegangan pada kaki, merangsang aktiviti ubat-ubatan yang lain.
  • Menthol – melegakan anggota kaki, memberikan sensasi sejuk yang menyenangkan, dan urea – secara positif memberi kesan terhadap proses mengangkut nutrien.

Bagaimana menggunakan Varikosette

Pasaran farmaseutikal menawarkan pelbagai produk untuk kaki anda. Tetapi, malangnya, anda mungkin sering terjumpa dengan produk tiruan. Ia mahal, jadi pembelian produk tersebut daripada vendor yang meragukan hanya akan membazirkan wang. Jadi, berhati-hatilah!

Terdapat banyak ulasan positif tentang Varikosette, di mana produk ini dipuji kerana sifat-sifat bahan herbanya yang mengagumkan, kualiti perubatan dan baunya yang menyenangkan. Ia mudah untuk digunakan: urut dengan perlahan pada kawasan sasaran pada kulit dari arah bawah ke atas. Ingat bahawa kulit pada kaki anda haruslah kering dan bersih. Produk ini cepat diserap ke dalam kulit dan ia tidak berasa melekit atau tidak selesa. Anda boleh memakai pakaian serta-merta selepas penggunaannya tanpa perlu bimbang membuatkan pakaian anda kotor. Ia adalah salah satu aspek praktikal krim tersebut.

Jika anda mempunyai simptom kesakitan yang teruk, ia boleh digunakan pada kawasan yang terjejas sehingga 3 kali setiap hari. Anda akan berasa kesannya tidak lama selepas itu, dan urat labah-labah akan hilang dalam masa beberapa minggu.

Penawar untuk kaki anda

Memang benar bahawa orang ramai kebanyakannya hanya mengambil berat tentang masalah estetik bagi isu ini. Hal ini terutamanya benar bagi golongan wanita yang berhenti memakai skirt singkat disebabkan oleh vena varikos.

Dalam kes ini, anda hanya perlu memesan Varikosette. Ia benar-benar akan menyelamatkan anda, kerana walaupun selepas hanya 2 kali penggunaan, kulit akan memperoleh warna tona yang betul, dan urat labah-labah akan menjadi kurang kelihatan. Berdasarkan kepada ulasan, krim ini juga dapat memperbaiki rupa ketidaksempurnaan kulit seperti kegatalan, ruam dan selulit.

Hasilnya akan dapat dilihat selepas beberapa hari disebabkan oleh rangsangan aliran darah dan penguraian darah beku. Anda akan berasa lega daripada rasa berat pada kaki dan kulit anda akan menjadi lebih tegang.

Anda boleh menempah Varikosette di kebanyakan negara di dunia, kerana krim ini adalah sangat popular kerana sifat-sifatnya. Baru-baru ini, penduduk di Malaysia juga telah menjadi semakin berminat dengan produk ini.