Noda pada wajah bukan hanya berlaku dalam kalangan remaja. Pencemaran, tekanan dan kurang penjagaan boleh menyebabkan liang roma tersumbat dan mengakibatkan akne dan bintik hitam.

Sebelum ini hanya salon kecantikan dapat menangani masalah tersebut, namun kini setiap gadis boleh menggunakan penjagaan kulit profesional. Sebagai contoh, Princess Mask – pupur kelupas yang membantu membersihkan kulit.

Apakah Princess Mask?

Princess Mask adalah produk yang mujarab dirumuskan dengan adunan bahan-bahan semulajadi. Ia mengatasi masalah kulit yang utama seperti:

  • Bintik hitam
  • Jerawat
  • Akne
  • Noda

Pupur ini sesuai untuk mereka yang mahu mensasarkan garis-garis halus dengan hasil yang segera. Gabungan termaju bahan-bahan membawa pendekatan holistik kepada penjagaan kulit.

Bahan-bahan semula jadi

Kosmetik semula jadi dan penjagaan wajah adalah trend terkini ‘IT girls’ di seluruh dunia. Malah, pelanggan yang paling cerewet juga akan berpuas hati dengan empat bahan aktif semula jadi Princess Mask:

  • Bamboo Charcoal
  • Minyak Limau Gedang
  • Germa Gandum
  • Vitamin

Mari ketahui lebih tentang setiap satunya.

Arang telah lama digunakan kerana sifat-sifatnya yang membersihkan. Ia digunakan di dalam penapisan air dan membuang toksin dari badan. Di dalam kosmetologi, Bamboo Charcoal digunakan untuk pembersihan liang roma yang mendalam dan mengawal pengeluaran sebum.

Minyak Limau Gedang mereda dan melegakan kulit daripada kerengsaan dan menormalkan proses metabolik. Semasa penggunaan pupur, anda akan mendapati satu lagi kehebatan Princess Mask – pencerahan.

Germa Gandum menumbuhkan semula kulit, menghilangkan kekusaman dan memulihkan kerosakan kecil. Vitamin kompleks, yang ditemui di dalam cambahan gandum, bergabung dengan Pro-Vitamin B5 (juga dikenali sebagai D-Panthenol). Ramuan ini menyuburkan kulit dan bertindak sebagai anti-perengsa, membantu mencegah kekeringan dan kulit menggelupas. Ia cukup lembut dan selamat untuk digunakan.

Bagaimana cara pemakaian Princess Mask?

Pupur kelupas ini mudah digunakan. Lakukan wap muka sebagai persediaan. Ini akan membuka liang-liang roma dan meningkatkan lagi kesan pembersihan.

Sapukan pupur pada wajah dengan rata, elakkan bahagian di sekeliling mata, bibir dan kening dan lain-lain kawasan sensitif. Sapu lapisan yang tebal agar ia mudah ditanggalkan. Juga, pastikan anda menggunakannya dengan penuh berhati-hati.

Sekarang anda boleh bersantai! Tonton rancangan TV kegemaran anda atau pasang musik meditasi. Biarkan ia betul-betul kering, selalunya ia mengambil masa 25 minit. Pada waktu ini semua komponen akan bertugas ke atas kulit dan menyuburkannya.

Kemudian, tanggalkannya, bermula dari tepi. Jangan tergesa-gesa atau cuba menanggalkannya dengan cepat, atau ia akan mengakibatkan kesakitan.  Jika perlu, basahkan muka dengan air suam untuk menanggalkan lebihan. Selepas prosedur ini anda disyorkan untuk menutup kembali liang roma dengan cara menggosokkan perlahan-lahan kiub ais pada wajah.

Untuk memaksimumkan keberkesanan Princess Mask, anda harus melengkapkan penggunaan sepenuhnya. Tempoh penggunaan adalah satu bulan dan di dalam tempoh tersebut anda perlu menggunakan pupur tiga kali seminggu. Selepas itu anda boleh memesan pupur tambahan dan kurangkan kekerapan penggunaannya bagi mengekalkan kulit yang sihat.

Kesan Pupur Hitam

Banyak pujian yang diterima dan mengesahkan Princess Mask benar-benar berkesan. Daripada pemakaian pertama, kulit terasa selembut baldu dan tidak berkilat, keanjalannya dipulihkan dengan ketara selepas 2 minggu.

Terima kasih kepada Pro-Vitamin B5, kulit menjadi lebih lembap dan garis-garis serta noda dapat dikurangkan. Pembersihan kulit secara mendalam juga adalah terbaik. Selepas satu bulan menggunakan pupur ini, bintik hitam dan jerawat akan hilang dan menghalangnya daripada tumbuh semula.

Adakah terdapat sebarang kontra-indikasi?

Terima kasih kepada adunan unik bahan-bahan aktifnya, pupur ini tidak mempunyai kontra-indikasi. Satu-satunya masalah adalah tiada toleransi komponen dan reaksi alahan.

Pakar-pakar mengesyorkan supaya anda memilih penjagaan kulit dengan cermat semasa mengandung dan menyusukan. Untuk mendapatkan penyelesaian sempurna anda perlu berjumpa doktor kerana kesannya bergantung kepada individu.

Akhir sekali, harus dinyatakan bahawa semasa proses perkembangan rumusan Princess Mask, kajian dermatologi yang perlu telah dilaksanakan bagi membuktikan keselamatannya. Ujian menunjukkan bahawa majoriti wanita yang menggunakan pupur ini nampak perubahan ketara pada keadaan dan rasa kulit dalam minggu pertama.