Boleh dikatakan bahawa hampir semua orang tidak kebal kepada jangkitan kulat pada kaki. Simptom bagi sifat penyakit ini adalah bau yang tidak menyenangkan, peluh berlebihan, perubahan pada rupa kulit, kuku rapuh, serta rasa gatal yang berterusan. Produk inovatif yang dipanggil Fresh Fingers ini mampu menghapuskan gejala-gejala yang tidak menyenangkan ini. Formula sinerginya menyekat mikroflora patogenik, lalu mengaktifkan proses pertumbuhan semula tisu. Penggunaan tetap semburan ini akan membantu untuk menghilangkan rasa yang tidak menyenangkan dan mengelakkan ketidakselesaan.

Sifat dan komposisi

Sebagai suatu produk yang unik, Fresh Fingers mengandungi bahan-bahan semula jadi yang bekerja bersama-sama untuk mewujudkan kesan sinergi: ia bukan sahaja menghapuskan gejala, tetapi juga punca bagi penyakit kulit tersebut – kulat itu sendiri. Komponen utama produk ini adalah seperti berikut:

 • Melembutkan kulit secara aktif, menggalakkan pertumbuhan semula tisu dan menyembuhkan kulit merekah dengan berkesan; menghalang ia daripada berulang.
 • Vitamin E. Menembusi lapisan superfisial tisu, menghalang ia daripada mengelupas.
 • Menghapuskan punca kulat, menyediakan kesan anti-bakteria dan disinfektan.
 • Minyak pudina. Mempunyai kesan penyejukan dan menenangkan, berkesan melegakan keletihan kaki, dan juga rasa terbakar dan gatal-gatal.

Prinsip tindakan

Bahan kimia paling minimum yang terkandung di dalam Fingers Fresh menjadikannya tidak mustahil untuk digunakan secara praktikal tanpa batasan. Selepas menembusi lapisan superfisial pada permukaan kulit, komponen aktif semburan ini mempunyai kesan menenangkan, melembutkan, anti-radang dan anti-mikrob. Minyak pudina yang aromatik juga membantu menghilangkan bau yang tidak menyenangkan; dengan penggunaan yang tetap, ia menghalang bau busuk itu walaupun berlaku peluh berlebihan pada kaki.

Dengan bekerja bersama-sama, bahan-bahan itu juga dapat menyingkirkan simptom kulat yang tidak menyenangkan, seperti kulit merekah, perubahan warna kuku, plat kuku yang terbelah, serta pengelupasan sel-sel epidermis. Formula sinergi yang dihasilkan untuk semburan yang unik ini, menghapuskan patogen, dan juga menghalang pengulangan penyakit ini.

Kelebihan

Selain daripada ciri-ciri penyembuhan semburan yang unik ini, ia mempunyai banyak kelebihan lain berbanding produk yang sama sepertinya. Antara kelebihan utamanya adalah seperti berikut:

 • Fresh Fingers tidak mengandungi bahan kimia seperti pewarna tiruan atau aromatik.
 • Semburan adalah berasaskan kepada bahan-bahan asal yang asli: minyak pati dan ekstrak tumbuhan.
 • Terima kasih kepada komposisi unik semburan ini, risiko reaksi alahan dapat dikurangkan.
 • Satu-satunya kontraindikasi adalah ketaktoleran individu terhadap mana-mana komponennya.
 • Semburan ini tidak mempunyai kesan negatif ke atas badan dan tidak mempunyai sebarang kesan sampingan.

Indikasi penggunaan

Fresh Fingers mempunyai spektrum aktiviti yang meluas dan banyak ciri-ciri yang berguna. Ia boleh digunakan bukan sahaja untuk menghapuskan kulat pada kulit dan plat kuku, tetapi juga untuk menangani masalah yang berbeza.

 • Semburan Fresh Fingers menghalang bau yang tidak menyenangkan. Lebih-lebih lagi, ia bukan sekadar menyembunyikannya – malah ia mengurangkan aktiviti kelenjar peluh, bagi mencegah peluh berlebihan.
 • Bahan-bahan aktif melembutkan kulit kaki, mengelakkannya daripada merekah. Kualiti ini adalah langkah pencegahan yang paling berkesan terhadap kulat, kerana patogen biasanya menembusi sel-sel melalui kulit yang rosak.
 • Semburan ini secara aktif melawan penyakit kulat kaki dan kulat kuku tanpa mengambil kira patogenesisnya.
 • Komponen penyejukan mengurangkan keletihan kaki dan mencegah kebengkakan.
 • Bahan-bahan semulajadi menghapuskan rasa yang tidak menyenangkan yang sering dikaitkan dengan jangkitan kulat pada kulit: gatal-gatal, rasa terbakar, kerengsaan.

Kaedah penggunaan

Untuk mencapai hasil maksimum semasa melakukan rawatan dengan Fresh Fingers, adalah perlu untuk mengikuti arahan penggunaannya. Semburan perlu digunakan sekurang-kurangnya dua kali sehari, pada waktu pagi dan petang. Sebelum menggunakannya, basuh kaki anda sebersihnya dan lap kering. Seterusnya, semburkan cecair sama rata pada kaki anda dan gosokkan dengan menggunakan pergerakan mengurut, sehingga diserap sepenuhnya.

Fresh Fingers mengandungi komponen semula jadi, menjadikan ia selamat dan mudah untuk digunakan. Bahan-bahan aktif bukan sahaja membantu untuk menghilangkan gejala jangkitan kulat yang tidak menyenangkan dengan cepat pada kulit, tetapi juga mencegah masalah tersebut daripada berulang.