Kebanyakan orang pada hari ini mengadu bahawa mata mereka sering berasa letih. Masalah ini dialami terutamanya oleh golongan di mana mereka terpaksa melakukan kerja yang memberi tekanan pada penglihatan mata mereka, yang mana inilah yang menyebabkan keletihan di dalam anak mata serta rasa sakit di dalam kepala. Kerap kali untuk sebab-sebab demikian, mereka akan mengalami penglihatan yang semakin teruk. Kebanyakan daripada gejala itu muncul di kalangan pemandu transit, pekerja pejabat, pekerja komputer, budak-budak sekolah dan pelajar. Mujurlah, ahli optometris telah menghasilkan suatu alat pengurut khas bagi menyelesaikan masalah tersebut. Peranti ini dipanggil Eye Massager Malaysia, yang telah disiapkan dalam bentuk cermin mata dengan urutan hujung jari terbina dalam di bahagian dalam cermin mata tersebut.

Produk ini adalah pelbagai fungsian. Ia tidak mempunyai kesan sampingan, keracunan, dan tidak menyebabkan kerengsaan mata. Ia telah lulus melakukan ujian klinikal dan mempunyai Pensijilan Kualiti. Walaupun ia adalah sesuatu yang baharu di pasaran jualan, ia mempunyai banyak ulasan positif daripada mereka yang sudah berjaya memesan Eye  Massager dan mencubanya untuk diri sendiri.

Ciri-ciri Eye Massager:

 1. Menghilangkan rasa letih pada mata
 2. Membaiki penglihatan
 3. Menghapuskan lingkaran gelap di bawah mata
 4. Meningkatkan peredaran darah
 5. Mengurangkan sakit kepala dan sakit mata
 6. Menenangkan otot mata
 7. Melicinkan kedutan
 8. Meningkatkan keanjalan kulit di bawah mata
 9. Seluruh badan menjadi tenang dan santai

Menggunakan pengurut ini adalah mudah. Jika mata anda letih atau anda mengalami kesakitan, apa yang perlu anda lakukan adalah memakai Eye Masssager untuk beberapa minit, berehat, dan pada masa yang sama, pengurut itu akan dengan cepat dan mudahnya merawat sebarang masalah. Dengan Eye Massager: mata anda akan bersinar dengan cara yang baru dan keremajaan serta kecantikan anda akan kembali. Pengurut ini boleh digunakan pada mana-mana masa yang sesuai. Luangkan beberapa minit untuk diri anda sendiri supaya dengan memakai cermin mata ini dan menikmati urutannya. Ini akan membantu anda berehat sebanyak mungkin dan kemudian berasa selesa dan memberi tumpuan yang lebih baik di tempat kerja.

Bagaimana produk Eye Massager direka bentuk

Cerminnya dihasilkan daripada kaca yang berkualiti tinggi. Ia mudah untuk dipakai pada mata dan diletakkan di sekitar kepala. Hujung jari pengurut yang dibina di dalam cerminnya mempunyai magnet kecil yang semasa pengendalian akan merangsang titik aktif biologi di sekitar mata. Semasa rangsangan, aliran darah bertambah baik dan ketenangan maksimum akan dirasai, manakala kesakitan beserta dengan rasa letih pada mata juga dikurangkan.

Produk dibina di dalam cermin itu dengan 10 mod. Setiap mod merangkumi intensiti kesan yang berbeza. Jika seseorang itu ingin atau perlu, dia boleh memilih mana-mana cara yang sesuai dengannya dan menghidupkannya sebelum menikmati kerehatan dan ketenangan.

2 biji bateri adalah termasuk di dalam pakej.

Menggunakan Eye Massager:

 • Masukkan bateri ke dalam peranti
 • Pilih salah satu daripada 10 mod
 • Hidupkan mod yang anda perlukan
 • Letakkan cermin pada mata anda
 • Bertenanglah sebanyak yang mungkin

Tempoh terbaik untuk urutan mata adalah kira-kira 15 minit. Anda boleh menggunakan cermin mata itu sekali sehari atau pada bila-bila apabila anda perlu untuk mengurangkan keletihan dan kesakitan. Urutan tidak digalakkan untuk dilakukan selama lebih daripada 20 minit sehari.

Keberkesanan paling baik Eye Massager

 • Melancarkan peredaran darah
 • Menghilangkan rasa letih
 • Menormalkan kecekapan visual

Kelebihan tambahan Eye Massager

Peranti ini adalah ringan dan padat. Apabila perlu, ia boleh digunakan di mana-mana tempat yang anda perlukan, manakala kaum wanita tidak perlu membuang solekan mereka sekiranya mereka perlu menggunakannya semasa waktu bekerja. Di samping itu, cermin mata ini benar-benar selamat, jadi sesiapa sahaja boleh memesan Eye Massager tanpa preskripsi daripada mana-mana doktor. Harganya di Malaysia adalah sangat berpatutan.

Ulasan daripada ahli optometris membuktikan bahawa penggunaan peranti Eye Massager dapat membantu anda menyembuhkan masalah myopia. Kesan terbaik boleh dicapai dalam masa 2-3 bulan.

Kontraindikasi untuk menggunakan Eye Massager termasuklah kecederaan serebrum yang serius, pembedahan mata, dan jangkitan penyakit mata.